Bir dünya şirketi olmak prensibi ile faaliyetlerine başlayan Diyar Tarım Ürünleri 1998 yılında asıl işi kayısı yetiştiriciliği olan bir aile tarafından kurulmuştur. Önceleri küçük bir kapasite ile çalışan Diyar Tarım Ürünleri kısa zaman içerisinde kalitesi güvenilirliği ve disiplinli çalışma prensibi ile sektör içerisindeki yerini sağlamlaştırıp kapasitesini artırmıştır. En son teknolojiye ve kalite standartlarına uygun yıllık 5000 ton üretim kapasiteli yeni işletmesine 2003 yılında geçmiştir. Bina yapımı, makine teçhizat alımı, çevre düzenlemesi dahil her aşaması Gıda Mevzuatına uygun olarak tasarlanan bu işletme, 8000m2 si kapalı olmak üzere toplam 23000 m2 alan üzerine kurulmuştur.
Diyar Tarım Ürünleri işletmesi ISO 9001/2000 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Standardına uygun olarak çalışmaktadır. Hammaddeden son ürüne kadar işletme içerisinde bulunan her ürünün kalite ve güvenilirliği; uzman kalite personeli tarafından sürekli olarak takip edilmektedir. Kritik kontrol noktalarında yapılan analizler ile gerek direk ürün ile ilgili gerekse dışarıdan ürünlere gelebilecek her türlü tehlike, hijyen ve sanitasyon kurallarına uyularak önlenmektedir. İşletme dışarıdan gelebilecek her türlü zararlı riskine karşı tam olarak koruma altına alınarak izole edilmiştir.
Diyar Tarım Ürünleri 1999 yılından beri hem kendi bünyesindeki bahçelerle hem de anlaşmalı çiftçilerle organik kayısı üretimi yapmaktadır. Organik tarımın denetimi Ecocert tarafından yapılmaktadır.